28 жовтня 2022 року кафедра автомобілів та технологій їх експлуатації Черкаського державного технологічного університету традиційно відзначила професійне свято – День автомобіліста та дорожника.

Цього дня привітати майбутніх фахівців галузі автомобільного транспорту завітав ректор ЧДТУ Олег Григор, перший проректор Артем Гончаров, декан факультету електронних технологій, автотранспорту та машинобудування Андрій Чорній

У вітальній промові ректор ЧДТУ Олег Григор наголосив на важливості розвитку транспортних технологій України та ефективній співпраці університету з провідними українськими і міжнародними підприємствами, що є запорукою успішного працевлаштування випускників єдиного технологічного закладу вищої освіти Черкащини. 

Під час особливої події викладачі та студенти кафедри автомобілів та технологій їх експлуатації поділилися останніми досягненнями та здобутками, продемонстрували наукові розробки та напрацювання. Окрім цього, на запрошення кафедри, випускник ЧДТУ, нині успішний підприємець, автор і реалізатор проєкту BOYKOGARAGE, засновник ініціативи «Автоклуб в Че» Андрій Бойко, для якого захоплення автомобілями стало доленосним, організував видовищний майстерклас із керування автівкою, що стало справжньою родзинкою заходу. 

– Сьогодні транспорт є однією з найважливіших галузей суспільного виробництва, а його розвиток і вдосконалення пов’язаний із досягненнями науково-технічного прогресу. Відтак наша кафедра у співпраці з партнерами, стейкхолдерами докладає зусиль для підготовки висококваліфікованих фахівців галузі автотранспорту, що забезпечує підвищення рівня економіки країни, – зазначила завідувачка кафедри автомобілів та технологій їх експлуатації ЧДТУ Людмила Тарандушка.